Wright verklaart emoties na zege op Van Gerwen: 'Mijn vrouw gaat na drie operaties in zaal zitten'

Peter Wright gaat zondag op jacht naar zijn eerste World Matchplay-titel. In de halve finales rekende 'Snakebite' af met Michael van Gerwen.

Wright won uiteindelijk met 17-10 en scoorde meer dan 110 gemiddeld. "Dit was een geweldige wedstrijd. Michael is nog steeds de beste speler ter wereld, het betekent dus bijzonder veel voor mij dat ik hem hier kan verslaan", aldus Wright.

Meteen na afloop had de 51-jarige Schot het moeilijk om zijn emoties te bedwingen. "Mijn vrouw is recent aan een wervel geopereerd. De twee vorige operaties waren mislukt, maar deze lijkt gelukkig wel geslaagd te zijn. Ze heeft beloofd om tijdens de finale in de zaal te zitten, daarom was ik zo emotioneel."

Toekomst

Wright hoopt in de toekomst nog meer duels met Van Gerwen uit te vechten. "Vroeger was ik vaak veel te nerveus tegen hem. Intussen heb ik de luxe dat ik me niet meer om het financiële hoeft te bekommeren, daardoor speel ik nu veel meer vrijuit."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties