Petersen sukkelde lange tijd met polsblessure: 'Belangrijk om technisch zo correct mogelijk te gooien'

Devon Petersen is stilaan verlost van zijn polsblessure. De 34-jarige Zuid-Afrikaan toonde afgelopen weekend op de UK Open dat hij de goede vorm opnieuw te pakken heeft.

Petersen moest in de kwartfinales van de UK Open met 10-9 het onderspit delven tegen Gerwyn Price. 'The African Warrior' was echter vooral opgelucht dat hij nog amper last had van een vervelende polsblessure.

"Eind vorig jaar had ik enorm veel last van die blessure. Dat kruipt ook in je hoofd en doet je twijfelen tijdens wedstrijden. Na het WK heb ik mijn rust genomen en mijn worp iets aangepast, stilaan voel ik de topvorm terugkeren", aldus Petersen bij Online Darts.

"Eigenlijk had ik eind vorig jaar al moeten rusten maar toen waren er bijzonder veel toernooien", vervolgt Petersen. Momenteel train ik iets minder om mijn pols niet te overbelasten en schenk ik extra aandacht aan mijn worp om die technisch zo correct mogelijk te doen."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties