Q-School 2022 in nummers: dit zijn de opmerkelijkste statistieken

De afgelopen week stond in het teken van de Q-School, waar spelers in Niedernhausen en Milton Keynes probeerden een PDC Tour Card te veroveren.

In totaal werden er 32 Tour Cards verdeeld. Statisticus Philipp Wolff besloot op een andere manier terug te blikken op de Q-School, namelijk in nummers. Hij deelde de opmerkelijkste cijfers op social media.

Zo werden er, verdeeld over 2660 wedstrijden en 20.690 legs, in totaal 713.762 pijlen gegooid. Het hoogste gemiddelde kwam op naam van Richie Parkin, die een gemiddelde van 113.86 neerzette tijdens de eerste fase van de Q-School. Tijdens de gehele Q-School werden in totaal negentien 170 finishes gegooid.

Verder blijkt dat het niveau op de UK Q-School hoger lag dan in Europa. Gemiddeld werd er 81.97 punten per beurt gegooid in Milton Keynes, tegenover 78.09 in Niedernhausen. Het gemiddelde over de gehele Q-School lag op 80.08.

Lees meer over:
PDC Q-School

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties