Raman positief over eerste maand bij PDC: 'Nog niet mijn allerbeste spel gespeeld en toch mooie resultaten geboekt'

Brian Raman heeft inmiddels zijn eerste PDC-rankingtoernooien achter de rug, nadat hij in januari een PDC Tour Card veroverde op de Q-School in Niedernhausen.

De Belg doet het vooralsnog niet onverdienstelijk, want bij zijn eerste vijf toernooien verdiende hij in totaal 5000 pond aan prijzengeld. In zijn eerste maand boekte Raman zeges op onder meer Brendan Dolan, Ian White en José de Sousa.

“Ik denk dat mijn debuutmaand vrij positief is verlopen”, analyseert Raman in gesprek met Nieuwsblad.be. “Ik heb nog niet mijn allerbeste spel gespeeld en toch mooie resultaten geboekt. Ik won van drie bekende namen, dus daar had ik op voorhand voor getekend. Niet dat de druk er van af is. Ik leg mezelf die op want dan presteer ik beter. Andere darters weten nu dat ze met mij rekening moeten houden. Ook als ik niet goed speel, kan ik wedstrijden toch naar mij toe trekken. Ik kan ook lelijk winnen.''

Afgelopen weekend maakte Raman zijn Euro Tour-debuut op de International Darts Open. Daar wist hij met zeges op David Schlichting en De Sousa de derde ronde te halen.

''Mijn beste match was die tegen De Sousa, ook al gewoon door het publiek dat erbij kwam in Riesa'', zo besluit 25-jarige Belg.

Lees meer over:
PDC Brian Raman

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties