Raymond van Barneveld lovend over 40 jaar jongere Luke Littler: "Hij gaat onklopbaar worden"

Hij zou eigenlijk zijn opa kunnen zijn, maar op het afgelopen WK Darts moest Raymond van Barneveld het opnemen tegen Luke Littler.

De 56-jarige Van Barneveld moest uiteindelijk met 4-1 het onderspit delven tegen de toen 16-jarige Littler. "Ik heb ongelooflijk veel bewondering voor hem. Hij is nu 17, hij was 16 en ik denk dat we allemaal weten dat hij goed kan spelen. Maar hij heeft de wereld veroverd. Ongelooflijk", zegt Van Barneveld.

"Hij praat met de pers, alle mensen op sociale media, iedereen heeft commentaar op hem. Goede of slechte commentaar, maar hij laat er zich niet door afleiden en doet gewoon zijn eigen ding. Dat vind ik bijzonder knap."
"We gaan nog veel horen van Luke", vervolgt 'Barney'. "Deze jongeman won onlangs de Bahrain Masters, probeer hem maar eens tegen te houden."

WK

Van Barneveld denkt zelf dat hij het voorbije WK al had kunnen winnen. "Hij stond op een bepaald moment 4-2 voor in sets en het was 2-2 in legs. Als hij toen die 112-finish had gegooid, kwam hij op een 5-2 voorsprong en zag ik Luke Humphries niet meer terugkomen. Hij was er zo enorm dichtbij."
"Als je naar de eerste twee sets kijkt, gooide hij 15, 11, 12 dart legs. Dat kun je niet verslaan, je moet negen darters gooien op zijn worp en dat is onmogelijk."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties