Rob Cross ten koste van Stephen Bunting naar finale van Grand Slam of Darts

Rob Cross gaat het zondagavond opnemen tegen Luke Humphries in de finale van de Grand Slam of Darts. 'Voltage' rekende in de tweede halve finale af met Stephen Bunting, nadat Humphries eerder op de dag had gewonnen van James Wade.

Cross kon in de beginfase van de partij geen dubbel raken. Hij miste acht dubbels in de eerste twee legs, waardoor Bunting op een 2-0 voorsprong kon komen. Bunting miste op zijn beurt twee kansen om 3-0 voor te komen en ging uiteindelijk met een 3-2 achterstand de pauze in.

'The Bullet' kwam daarna met een 12-darter en een 13-darter uit de pauze, maar via een 108 finish, 14-darter en een 11-darter ging de voorsprong toch weer naar Cross. De derde sessie werd met 3-2 gewonnen door Bunting, die daarmee de achterstand verkleinde tot 8-7. In de vierde sessie wist Cross echter een gaatje te slaan met zijn landgenoot. Via een 110 finish en twee 14-darters werd het 11-7 en vervolgens liep Cross dankzij finishes vanaf 72 en 127 uit naar 15-10.

Het wordt toch nog spannend nadat Bunting die achterstand wist terug te brengen tot 13-15. Bunting profiteerde daarna niet van een matige leg van Cross, waardoor 'Voltage' vanaf 69 de kans kreeg om eindelijk de overwinning binnen te halen. Dat deed de oud-wereldkampioen uiteindelijk via dubbel 3.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties