Selecties van vier landen voor World Cup of Darts 2023 bekend

De spelers die Oekraïne, Bahrain, India en Nieuw-Zeeland dit jaar gaan vertegenwoordigen op de World Cup of Darts zijn door de PDC bekendgemaakt.

Tot de Oekraïnse selectie behoort onder meer Vladyslav Omelchenko, die tijdens het afgelopen WK Darts ook zijn opwachting mocht maken. Hij krijgt gezelschap van Illia Pekaruk. Laatstgenoemde won afgelopen weekend het kwalificatietoernooi in Oekraïne.

Basem Mahmood en Abdulnasser Yusuf gaan voor Bahrain debuteren op het landentoernooi. Het Indiase team bestaat uit Prakash Jiwa en Nitin Kumar, terwijl Ben Robb en Warren Parry het Nieuw-Zeelandse team gaan vormen.

Onlangs werd al duidelijk dat het format voor de World Cup of Darts flink op de schop is gegaan. In totaal doen er veertig landen mee aan het landentoernooi en er worden alleen nog maar koppelwedstrijden gespeeld.

Bovendien gaat het toernooi van start met een poulefase. De groepsfase bestaat uit twaalf poules van elk drie landen. De winnaar van elke poule gaat door naar de knock-outfase. De vier toplanden Engeland, Nederland, Wales en Schotland zijn direct toegelaten tot de achtste finales.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties