Sherrock begint met andere status aan PDC-WK: "Mensen weten nu dat ik van een man kan winnen"

Fallon Sherrock mag als winnaar van de Women's World Matchplay alsnog deelnemen aan het PDC-WK. Daar was veel rumoer over, maar de 28-jarige Engelse wil tonen dat ze terecht werd uitgenodigd.

Sherrock was eerder deze maand nog actief op de Grand Slam of Darts, waar ze al haar groepswedstrijden verloor. "Toch hield ik een goed gevoel over aan dat toernooi. Ik vond ook dat ik in enkele wedstrijden meer verdiend had, de score weerspiegelde eigenlijk niet helemaal het spelbeeld."

Greaves

Lange tijd leek Sherrock zich via de Women's Series te gaan kwalificeren voor het PDC-WK, maar op het einde werd ze in de ranking nog voorbijgestoken door Beau Greaves. "Ik miste een aantal belangrijke toernooien omdat ik in augustus op de World Series actief was, dat vergeten sommige mensen wel eens. Beau is natuurlijk een geweldige speelster en een echte meerwaarde voor het damesdarten, ik ben benieuwd wat ze op het PDC-WK kan laten zien."

De uitnodiging van Sherrock voor het komende PDC-WK riep ook veel controverse op. "Maar daar trek ik me nu niets meer van aan, mijn focus gaat volledig naar mijn wedstrijd in de eerste ronde tegen Ricky Evans. Ik heb eerder al bewezen dat ik op het WK van een man kan winnen, mijn status is dus wel veranderd ten opzichte van enkele jaren geleden."

Lees meer over:
PDC WK Darts

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties