Smith beducht voor Clayton: 'Hij is vergelijkbaar met Phil Taylor in diens beste dagen'

Michael Smith speelt donderdagavond naar eigen zeggen tegen de beste darter van het moment, wanneer hij het in Sheffield opneemt tegen Jonny Clayton tijdens de veertiende speelweek van de Premier League Darts.

Met nog drie speelweken voor de boeg heeft Smith een achterstand van acht punten op de vierde plek van Peter Wright, wat aan het einde van de rit een ticket voor de play-offs zou opleveren. Bullyboy heeft donderdagavond dus een resultaat nodig in Sheffield.

Clayton en Smith kwamen elkaar al driemaal tegen in deze Premier League en telkens ging de winst naar de Welshman. Smith steekt echter in een geweldige vorm, getuige zijn twee Players Championship-titels van deze week. De Engelsman is echter onder de indruk geraakt van Clayton.

''Hij is in een geweldige vorm. Zelfs in slechte wedstrijden kan Jonny nog 104-105 gemiddeld gooien. Dat is vergelijkbaar met Phil Taylor in diens beste dagen. Toen gooide Taylor in slechte wedstrijden ook nog honderd gemiddeld en dat doet Clayton ook op dit moment'', zegt Bullyboy in gesprek met de PDC.

De tweevoudig WK-finalist weet wat hem te doen staat tegen Clayton. ''Ik moet gewoon die dubbels raken. Scorend kan ik met iedereen mee. Ik denk dat mijn scoringskracht één van de beste is ter wereld, maar het moet op de finishes gebeuren. Ik kan het mij niet veroorloven om Jonny kansen te geven.''

Smith wijst op een wedstrijd van twee weken terug. ''Toen had ik hem bijna. Ik stond 4-2 voor en mis één pijl voor een 160 finish. Dat had mij de overwinning bezorgd, dan had ik 5-2 voorgestaan. Maar vervolgens kwam Jonny met een onnavolgbare versnelling. Dat is hoe snel een wedstrijd kan veranderen. Ik had één pijl voor een 160 finish en vijf minuten later geeft hij mij een hand.''

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties