Speelschema veertiende speelweek Premier League Darts 2022: Van Gerwen treft Wright voor plek bij laatste vier

De play-offs van de Premier League Darts komt steeds dichterbij. Donderdagavond wordt in Sheffield de veertiende van zestien speelweken afgewerkt.

Slecht zeven spelers zijn afgereisd naar Wigan. James Wade heeft zich vanwege ziekte moeten afmelden. The Machine is momenteel de nummer drie in de competitie en heeft enige marge op nummer vijf Joe Cullen, die door de terugtrekking van Wade wel een bye naar de laatste vier heeft gekregen.

Cullen speelt bij de laatste vier tegen de winnaar uit het duel tussen Gary Anderson en Gerwyn Price. Voor Anderson is deze speelweek zijn allerlaatste kans om nog kans te maken op de play-offs. Hij zal de drie resterende speelweken vermoedelijk moeten winnen. Ook nummer zes Price heeft de punten hard nodig.

Michael van Gerwen treft zijn Schotse rivaal Peter Wright. De 33-jarige Brabander kan in Sheffield definitief zijn plek in de play-offs claimen. Daarvoor volstaat een plek in de finale.

Momenteel is enkel Jonny Clayton zeker van een plaats bij de laatste vier. The Ferret staat tegenover Michael Smith, die deze week in topvorm steekt. Smith wist dinsdag en woensdag de Players Championship-titels in Wigan op zijn naam te schrijven en is dus al veertien duels ongeslagen.

Nieuwe format in 2022

De acht deelnemers spelen zestien keer een toernooi. Het wordt wel zo ingedeeld dat een speler de andere deelnemers tweemaal tegenkomt in een kwartfinale. Tijdens twee speelweken, in de achtste en zestiende speelweek, wordt de loting verricht op basis van de puntenstand.

Met resultaten tijdens de zestien toernooitjes kunnen punten worden gescoord. Een halve finale levert twee punten op, een tweede plek drie punten en een toernooiwinst vijf punten en een bonus van 10.000 pond.

Op basis van deze punten wordt de nieuwe Premier League Darts ranglijst gevormd. De vier beste spelers gaan door naar de play-offs van de Premier League Darts.

Speelweek 14 - Utilita Arena, Sheffield

Donderdag 12 mei (vanaf 20:00 uur)

Kwartfinale

Joe Cullen (BYE - James Wade heeft zich teruggetrokken vanwege ziekte)

Gary Anderson v Gerwyn Price

Michael van Gerwen v Peter Wright

Michael Smith v Jonny Clayton

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties