Smith overklast Wade en staat voor tweede keer in WK-finale

Michael Smith is voor de tweede keer in zijn carrière doorgedrongen tot de finale van het WK Darts. James Wade was geen partij voor Bullyboy, die de eerste halve eindstrijd met 6-3 besliste.

Smith sloeg meteen een belangrijke slag door de eerste set dankzij twee 13-darters met 3-2 te winnen. In de tweede set liet de Engelsman zijn klasse zien door een 12-darter, 13-darter en een 114 finish te gooien, waardoor hij een 2-0 voorsprong in sets te pakken had.

De voormalig jeugdwereldkampioen kreeg één kans op 3-0, maar de bullseye ging mis. Daarna was het Wade die met een schitterende 121 finish eindelijk een set bemachtigde. The Machine kon daarna in zijn eigen set gelijk maken, maar na een gemiste setpijl op tops was Wade niet binnen vijf beurten uit. Smith was dat wel dankzij een 54 finish, en bracht de stand op 3-1.

Daarna liep Smith uit naar een 5-1 voorsprong door de vijfde en zesde set met respectievelijk 3-1 en 3-0 naar zich toe te trekken. Wade kwam daarna nog terug tot 5-3, maar Smith was bij de les en liet zijn Engelse landgenoot niet dichterbij komen. Met een 13-darter en een 14-darter in de negende set gooide de nummer negen van de wereld het duel in het slot.

Smith stond eerder in 2019 in de WK-finale. Die ging met 7-3 verloren tegen Michael van Gerwen. In zijn tweede WK-finale gaat Bullyboy spelen tegen de winnaar uit het duel tussen Peter Wright en Gary Anderson.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties