Wright tweede finalist op WK Darts na heerlijke Schotse kraker tegen Anderson

Peter Wright heeft zich ten koste van Gary Anderson gekwalificeerd voor de finale op het WK Darts. Snakebite speelt maandagavond in de WK-finale tegen Michael Smith.

De twee Schotten zorgden voor een heerlijk dartsgevecht, met hoge gemiddeldes, veel mooie finishes en een hoop 180'ers. Wright kwam tot een gemiddelde van 104.38, tegenover 102.72 voor Anderson. Bovendien noteerde Wright liefst 24 keer een 180-score, een record in een WK-wedstrijd.

Wright kwam uitstekend uit de startblokken. De wereldkampioen van 2020 won de eerste drie sets met respectievelijk 3-2, 3-1 en 3-1. In de vierde set wist Anderson eindelijk een set op het scorebord te brengen. The Flying Scotsman had daar wel twee flinke finishes voor nodig, want de Schot gooide onder meer 76 en 92 uit. Ook de vijfde set ging door goede finishes met 3-1 naar Anderson, die 64 en 105 weg wist te poetsen.

Echter liet Wright zich er niet door van de wijs brengen. De nummer twee van de wereld begon met een 10-darter aan de zesde set en leek daar vervolgens een negendarter aan toe te voegen. Wright miste echter de dubbel 12, maar met een 12-darter werd het wel 2-0. Even later haalde hij de zesde set binnen via dubbel 8, waardoor hij een 4-2 voorsprong te pakken had.

Daarna leek Wright enigszins te verslappen, terwijl Anderson steeds meer pijlen in de triple 20 wist te rammen. The Flying Scotsman kwam terug tot 5-4, maar moest zijn landgenoot nog wel zien te breaken in de tiende set. Anderson had een break te pakken dankzij een 104 finish in de derde leg, maar leverde hem meteen weer in nadat hij niet binnen vijf beurten uit was. Wright gooide dubbel 4 voor 2-2 en klaarde de klus daarna in zijn eigen leg via een 116 check-out.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties