Smith ten koste van Noppert naar eindzege op Dutch Darts Championship

Michael Smith heeft de titel gepakt op de Dutch Darts Championship in Zwolle. 'Bullyboy' was na een spannende finale te sterk voor Danny Noppert.

Noppert kende een sterke zegereeks op weg naar de finale. Hij rekende af met Arjan Konterman (6-0), Martin Schindler (6-5), wereldkampioen Peter Wright (6-5), Boris Krcmar (6-5) en Callan Rydz (7-2). Smith had achtereenvolgens Danny Jansen (6-4), Damon Heta (6-3), Mervyn King (6-4) en Andrew Gilding (7-4) verslagen.

In de finale trok Smith na een beslissende leg aan het langste eind. Nadat 'Bullyboy' de Nederlander in de zesde leg wist te breaken, volgden liefst acht breaks op rij. Noppert stopte die reeks in de veertiende leg door via dubbel 2 de gelijkmaker op het scorebord te zetten. Smith mocht de laatste leg beginnen en de Engelsman benutte dat voordeel met een 15-darter voor de toernooiwinst in Zwolle.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties