Speelschema dinsdagavond op WK Darts met onder meer Michael van Gerwen, Wessel Nijman en Mike de Decker

De grootste Nederlandse kanshebber voor de wereldtitel maakt dinsdagavond zijn opwachting op het WK Darts. Voor Michael van Gerwen begint zijn route naar een vierde wereldtitel tegen Keane Barry.

Het is alweer even geleden dat Van Gerwen in Alexandra Palace de Sid Waddell Trophy mocht optillen. 'Mighty Mike' werd in 2019 voor het laatst wereldkampioen. In 2020 en 2023 kwam Van Gerwen tot de finale, maar moest hij net als in 2013 genoegen nemen met de tweede plaats.

Eind november toonde Van Gerwen nog goede WK-vorm door de finale te halen van de Players Championship Finals. Deze finale ging weliswaar verloren tegen Luke Humphries, maar de 34-jarige Nederlander liet wel zien dat hij op de goede weg is. Zeker nadat major-toernooien als de World Matchplay, World Grand Prix en de Grand Slam of Darts zeer teleurstellend verliepen dit seizoen.

Zijn tegenstander Barry mocht eerder dit toernooi al opdraven op het WK Darts. In de eerste ronde won 'Dynamite' met 3-1 in sets van Reynaldo Rivera. Barry wist op het WK Darts nog geen één keer voorbij de tweede ronde te komen, maar legde twee jaar geleden wel Jonny Clayton het vuur aan de schenen. 'The Ferret' won destijds ternauwernood met 3-2 in sets.

Wessel Nijman is de andere Nederlander die dinsdagavond in actie komt. De Noord-Hollander maakt tegen dartslegende Steve Beaton zijn debuut op het WK Darts. Het verschil in ervaring is immens. Waar Nijman zijn eerste WK gaat spelen, wordt het voor de wereldkampioen van 1996 zijn 33ste WK-deelname. Daarmee is 'The Bronzed Adonis' recordhouder. Voor Nijman is zijn deelname aan Alexandra Palace een nieuw hoofdstuk in zijn carrière, net nadat hij een pijnlijke periode heeft afgesloten. De darter uit Uitgeest werd in 2020 betrapt op matchfixing en kreeg hiervoor een schorsing van vijf jaar, waarvan tweeënhalf jaar voorwaardelijk indien hij zich zou inzetten om problemen met matchfixing tegen te gaan. Nijman keerde begin 2023 terug op het circuit en plaatste zich vervolgens via de Development Tour voor dit toernooi.

Mike de Decker moet de Belgen hun eerste zege gaan bezorgen op dit WK Darts. 'The Real Deal' is na Mario Vandenbogaerde de tweede Belgische troef in 'Ally Pally'. Vandenbogaerde verloor echter in de eerste ronde van Thibault Tricole. Later deze week komen de Belgische toppers Dimitri van den Bergh en Kim Huybrechts ook nog in actie. Voor De Decker is het zijn vierde WK-deelname, nadat hij eerder dit seizoen debuteerde op grote toernooien als de World Matchplay en World Grand Prix. Bij beide optredens verloor de darter uit Mechelen van Joe Cullen. Van 'The Rockstar' heeft De Decker deze keer geen last. De Duitse qualifier Dragutin Horvat is dit keer de tegenstander. Bij winst speelt De Decker in de tweede ronde tegen de als 32ste geplaatste Madars Razma.

Tot slot is er ook een clash tussen Ricardo Pietreczko en Mikuru Suzuki, die na Fallon Sherrock de tweede vrouwelijke speelster is op dit toernooi. Pietreczko heeft onlangs alvast wat ervaring opgedaan met het spelen van een wedstrijd tegen een vrouw op het grote podium. Op de Grand Slam of Darts stond hij tegenover Beau Greaves, maar die wedstrijd werd met 5-1 verloren. Tijdens die partij was goed te zien dat Pietreczko totaal niet om kon gaan met het gefluit en boegeroep vanuit de zaal. Indien de fans hem weer gek weten te krijgen, zou dit zomaar nog eens een interessant duel kunnen worden.

Speelschema WK Darts 2024

Dinsdag 19 december

Avondsessie (vanaf 20:00 uur)

Steve Beaton v Wessel Nijman (R1)

Mike De Decker v Dragutin Horvat (R1)

Ricardo Pietreczko v Mikuru Suzuki (R1)

Michael van Gerwen v Keane Barry (R2)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties