Speelschema dinsdagavond World Grand Prix 2020 met Van Gerwen, Van Duijvenbode en Noppert op openingsavond | Dartsnieuws.com

Speelschema dinsdagavond World Grand Prix 2020 met Van Gerwen, Van Duijvenbode en Noppert op openingsavond

Iets later dan gebruikelijk gaat dinsdagavond dan toch de World Grand Prix 2020 van start. Het belooft op voorhand al een bijzondere editie te worden.

Voor het eerst sinds 2000 wordt het evenement niet in Dublin gehouden. Het CityWest Hotel in Dublin wordt tijdens de corona-uitbraak gebruikt als isolatie-unit en was dus niet beschikbaar. Bovendien is publiek niet welkom op de World Grand Prix. De PDC besloot het toernooi daarom te verplaatsen naar de Ricoh Arena in Coventry, waar spelers bovendien ook kunnen overnachten.

De omstandigheden zijn dit jaar dus anders, maar het unieke format blijft uiteraard hetzelfde. Spelers moeten de legs niet alleen met een dubbel eindigen, maar ook beginnen. Bovendien wordt dit toernooi in een setsysteem gespeeld. Het setformat is met name in de eerste rondes kort, wat voor de nodige verrassingen kan zorgen.

Michael van Gerwen is de titelverdediger op de World Grand Prix. De Brabander won het toernooi in 2012, 2014, 2016, 2018 en 2019 en weet dus goed om te gaan met het lastige format op dit toernooi. Bij deze editie wacht hem meteen een lastige test in de eerste ronde. De nummer één van de wereld treft de stugge Poolse darter Krzysztof Ratajski in zijn openingspartij.

Naast Van Gerwen komen er dinsdagavond nog twee Nederlanders in actie. Danny Noppert plaatste zich met gemak voor dit toernooi en krijgt met Ryan Searle een haalbare kaart voor een plek in de tweede ronde. Dirk van Duijvenbode debuteert tegen Mensur Suljovic op de World Grand Prix.

Het toernooi wordt geopend met de ontmoeting tussen Adrian Lewis en Chris Dobey. Voor beide spelers spelen extra belangen. Lewis heeft een overwinning nodig om zijn plek in de top-16 van de wereldranglijst te behouden, terwijl Dobey met een goed resultaat op dit toernooi een aanval op een plek bij de beste zestien darters ter wereld kan inzetten.

Devon Petersen maakt als eerste Afrikaanse darter ooit zijn opwachting op dit dubbel-in dubbel-uit toernooi. De Zuid-Afrikaan kruist de degens met Jose de Sousa. De winnaar van dit duel komt uit tegen Van Gerwen of Ratajski bij de laatste zestien.

James Wade, winnaar van dit toernooi in 2007, speelt tegen oud-finalist Mervyn King in de eerste ronde. Ook voormalig wereldkampioenen Gary Anderson en Rob Cross staan tegenover elkaar. De avond wordt afgesloten met de clash tussen Michael Smith en Dimitri van den Bergh.

Speelschema World Grand Prix 2020

Dinsdag 6 oktober

Eerste ronde

18:30 Danny Noppert v Ryan Searle

19:05 Mensur Suljovic v Dirk van Duijvenbode

19:40 Jose De Sousa v Devon Petersen

20:15 James Wade v Mervyn King

20:50 Rob Cross v Gary Anderson

21:25 Michael van Gerwen v Krzysztof Ratajski

22:00 Michael Smith v Dimitri Van den Bergh

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties