Van Barneveld wellicht al in actie op komende WK Darts

Raymond van Barneveld kondigde in september zijn comeback aan. De vijfvoudig wereldkampioen wilde in 2021 meedoen aan de Q-School, in een poging zijn PDC Tour Card terug te veroveren.

Echter is er een kans dat Van Barneveld al eerder zijn rentree maakt. De PDC organiseert namelijk doorgaans een WK-kwalificatietoernooi voor spelers uit de Benelux. Een Tour Card is niet nodig om hier aan mee te kunnen doen.

Dit kwalificatietoernooi vindt normaliter plaats in oktober of november, maar door de coronacrisis is deze qualifier nog niet aangekondigd. Bij doorgang van dit WK-kwalificatietoernooi overweegt Van Barneveld om er aan mee te doen.

Dat vertelde hij in gesprek met collega-darter Jerry Hendriks, die tegenwoordig ook een eigen YouTube-kanaal heeft. ''Ik moet daar zelf nog over nadenken. Of ik dat wel wil, of dat het te snel is. Aan de andere kant, ik ben dadelijk vijf dagen per week aan het trainen. Dan zien we vanzelf of daar progressie in zit. Als die progressie er is, dan zou het zomaar kunnen zijn dat ik me daarvoor inschrijf'', zegt de vijfvoudig wereldkampioen.

''Voor zover ik weet uit het verleden, doen daar meestal rond de 100 man aan mee. Dat is lastig, om zo'n toernooi te winnen, maar een Van Barneveld in topvorm kan alles'', zo verzekerde de Nederlandse dartspionier.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties