Speelschema vijftiende speelronde Premier League Darts: Van Gerwen gaat in Londen in achtervolging op Clayton

De Premier League Darts is donderdagavond op bezoek in Londen. De O2 Arena is deze keer niet gastheer van de play-offs maar van de vijftiende speelronde van de competitie.

Jonny Clayton en Michael van Gerwen zijn na veertien speelweken al zeker van de play-offs en strijden nu enkel nog om de eerste plaats in de reguliere competitie. Clayton heeft daarbij een voorsprong van drie punten op de Nederlander.

De Welshman opent de vijftiende speelronde met een duel tegen Gerwyn Price, die de punten hard nodig heeft om überhaupt nog de laatste vier te halen. Price staat momenteel twee punten achter nummer vier Peter Wright. Van Gerwen speelt in de kwartfinale tegen Michael Smith, die eigenlijk moet winnen in Londen om nog kans te maken op de play-offs.

Wright treft James Wade, die weer terugkeert na een korte absentie. Vanwege hartritmestoornissen miste The Machine de vorige speelronde in Sheffield. Joe Cullen en Gary Anderson kruisen de degens met elkaar in de vierde kwartfinale. Later op de avond worden dan de halve finales en finale gespeeld.

Nieuwe format in 2022

De acht deelnemers spelen zestien keer een toernooi. Het wordt wel zo ingedeeld dat een speler de andere deelnemers tweemaal tegenkomt in een kwartfinale. Tijdens twee speelweken, in de achtste en zestiende speelweek, wordt de loting verricht op basis van de puntenstand.

Met resultaten tijdens de zestien toernooitjes kunnen punten worden gescoord. Een halve finale levert twee punten op, een tweede plek drie punten en een toernooiwinst vijf punten en een bonus van 10.000 pond.

Op basis van deze punten wordt de nieuwe Premier League Darts ranglijst gevormd. De vier beste spelers gaan door naar de play-offs van de Premier League Darts.

Speelweek 15 - O2 Arena, Londen

Donderdag 19 mei (vanaf 20:00 uur)

Kwartfinale

Gerwyn Price v Jonny Clayton

Michael Smith v Michael van Gerwen

James Wade v Peter Wright

Joe Cullen v Gary Anderson

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties