Speelschema vrijdagavond op European Darts Matchplay met onder meer Huybrechts, Wade en Van Barneveld

Vrijdagavond worden de laatste acht duels uit de eerste ronde van de European Darts Matchplay gespeeld. Onder meer Kim Huybrechts, James Wade en Raymond van Barneveld komen in actie.

Van Barneveld speelt in Trier alweer zijn negende Euro Tour-toernooi van het seizoen. Een schril contrast met vorig jaar, waarin 'Barney' zich maar voor drie van de dertien Euro Tour-toernooien plaatste.

De 56-jarige Hagenaar speelt in de eerste ronde van de European Darts Matchplay tegen George Killington. Indien hij de Engelsman weet te verslaan, dan wacht een clash met Michael van Gerwen in de tweede ronde.

Kim Huybrechts maakt zich op voor een belangrijke wedstrijd tegen Keane Barry. De Belg is nog volop in de race voor kwalificatie voor de World Matchplay. Een overwinning op de Ier zal de Belg wat extra lucht verschaffen in de kwalificatierace.

De avondsessie gaat van start met een duel tussen Liam Maendl-Lawrance v Marko Kantele, alvorens er een Duitse ontmoeting op het programma staat tussen Fabian Herz en Ricardo Pietreczko. Elfvoudig major-winnaar James Wade kruist de degens met William O'Connor voor een plek bij de laatste 32. Jose de Sousa treft Gabriel Clemens in één van de mooiste affiches van de avondsessie, alvorens Simon Whitlock tegenover James Wilson staat. Het toetje van de avond wordt voor de rekening van Luke Woodhouse en Stephen Bunting genomen.

Waar kan ik de European Darts Matchplay live zien?

Dit jaar worden de Euro Tour-toernooien voor het eerst uitgezonden door Viaplay. De middagsessies starten om 13:00 uur, terwijl de avondsessies om 19:00 uur van start gaan.

Verder is de European Darts Matchplay voor Nederlandse en Belgische dartsfans te zien via PDC TV. Om toegang te krijgen tot deze livestream is een abonnement nodig.

Hoeveel prijzengeld valt er te winnen?

Tijdens elk Euro Tour-toernooi wordt er 175.000 pond aan prijzengeld verdeeld. Alle kwalificatiespelers zijn zeker van 1250 pond, terwijl de top-16 van de plaatsingslijst op de European Darts Matchplay sowieso 2500 pond ontvangen. Deze zestien spelers moeten echter wel hun eerste partij in de tweede ronde winnen om het prijzengeld ook daadwerkelijk voor de wereldranglijst en andere rankingen te laten meetellen.

Per overwinning loopt het verdiende prijzengeld op. Zo krijgen de finalisten al minimaal 12.000 pond. De winnaar van het toernooi gaat naar huis met de hoofdprijs van 30.000 pond.

Speelschema European Darts Matchplay 2023

Vrijdag 30 juni

Eerste ronde

Avondsessie (vanaf 19:00 uur)

Liam Maendl-Lawrance v Marko Kantele

Fabian Herz v Ricardo Pietreczko

Kim Huybrechts v Keane Barry

William O'Connor v James Wade

George Killington v Raymond van Barneveld

Jose de Sousa v Gabriel Clemens

Simon Whitlock v James Wilson

Luke Woodhouse v Stephen Bunting

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties