Speelschema woensdagmiddag PDC WK Darts 2021 met onder meer de eerste Nederlander in actie

Woensdag 16 december begint de tweede dag van het WK Darts in Londen. Voor het eerst worden er twee sessies op een dag gespeeld en ook de eerste Nederlander komt in actie.

Niels Zonneveld maakt woensdagmiddag zijn WK-debuut. Helaas voor de Noord-Hollander zullen er geen fans in de zaal zijn om hem aan te moedigen. Vanaf woensdag gaat Londen in lockdown en zijn fans verboden bij sportwedstrijden.

Mogelijk mogen de toeschouwers terugkeren na de kerstdagen. Om zelf na de Kerst weer het podium te mogen betreden moet Zonneveld eerst twee wedstrijden winnen, te beginnen met het duel tegen William O'Connor. Het wordt voor de Nederlander zijn eerste ontmoeting met de Ier, die gaat beginnen aan zijn vierde wereldkampioenschap.

De sessie wordt geopend met het duel tussen Ryan Joyce en Karel Sedlacek. Joyce kwalificeerde zich gemakkelijk via de Pro Tour voor dit toernooi, terwijl Sedlacek ten koste van Jan Dekker een startplek bemachtigde tijdens de PDPA Qualifier.

David Evans maakt woensdagmiddag net als Zonneveld zijn debuut op het WK bij de PDC. Begin dit jaar deed Evans nog mee aan het BDO-wereldkampioenschap, waar hij in de kwartfinales werd uitgeschakeld door Mario Vandenbogaerde. Vervolgens draaide de Engelsman mee op het Challenge Tour-circuit. Daar bemachtigde hij zijn plek voor dit WK Darts. Hij treft Ross Smith, de nummer vier van de geschoonde Pro Tour-ranglijst. Smudger deed al driemaal eerder mee in Alexandra Palace, maar een groot succes was dit nog niet. Hij verloor tweemaal in de eerste ronde en één keer in de tweede ronde.

Aan het einde van de middag staat er een tweederondepartij op het programma. Het 22ste reekshoofd Chris Dobey neemt het op tegen Jeff Smith, die dinsdag in de eerste ronde te sterk was voor Keane Barry.

Speelschema PDC WK Darts 2021

Woensdag 16 december

Middagsessie (vanaf 13:00 uur)

13:10 Ryan Joyce v Karel Sedlacek (R1)

14:15 Ross Smith v David Evans (R1)

15:15 William O’Connor v Niels Zonneveld (R1)

16:15 Chris Dobey v Jeff Smith (R2)

Speelschema woensdagmiddag PDC WK Darts 2021 met onder meer de eerste Nederlander in actie

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties