Speelschema zaterdagmiddag op Dutch Darts Championship 2024 met onder meer vijf Nederlanders en titelverdediger Dave Chisnall

Zaterdagmiddag wordt begonnen met de tweede ronde op de Dutch Darts Championship 2024 in Rosmalen. Tijdens de middagsessie strijden liefst vijf Nederlandse spelers voor eigen publiek om een plek bij de laatste zestien van dit Euro Tour-toernooi.

Jeffrey de Graaf dart tegenwoordig weliswaar onder de Zweedse nationaliteit, maar De Graaf is uiteraard nog steeds een Nederlander die dit weekend een thuiswedstrijd speelt. Hij begon zijn toernooi vrijdag met een 6-3 overwinning op Madars Razma, wat hem een clash met Masters-kampioen Stephen Bunting heeft opgeleverd.

Niels Zonneveld won na een razend spannende partij met 6-5 van Haupai Puha, waardoor de darter uit Uitgeest het mag opnemen tegen titelverdediger Dave Chisnall. Marvin van Velzen gaf zijn debuut op de Euro Tour glans door in de eerste ronde met 6-5 te winnen van Christian Kist. Hierdoor mag hij zaterdagmiddag tegen meervoudig major-winnaar Jonny Clayton aantreden.

Speelschema zaterdagmiddag op Dutch Darts Championship 2024 met onder meer vijf Nederlanders en titelverdediger Dave Chisnall
Jermaine Wattimena 2024

Jermaine Wattimena gaat de degens kruisen met Ricardo Pietreczko, nadat hij in de openingsronde met 6-5 had gewonnen van Joe Cullen. Pietreczko kan zijn borst nat maken, want het Nederlandse publiek toonde zich vrijdag al behoorlijk chauvinistisch en Pietreczko heeft in het verleden al diverse keren laten zien dat hij daar niet heel goed mee om kan gaan als dit in zijn nadeel is.

Danny Noppert is de laatste Nederlander die zaterdagmiddag in actie komt. Hij had een bye in de eerste ronde en komt tegenover Andrew Gilding te staan. Gilding was in de eerste ronde verantwoordelijk voor de uitschakeling van Damian Mol (6-5).

Verder gaat Daryl Gurney strijden tegen Luke Woodhouse, waarbij Gurney moet winnen om in de race te blijven voor een plek op de World Cup of Darts. Damon Heta gaat de degens kruisen met Ritchie Edhouse, terwijl Ryan Searle aanlegt tegen James Wade in de laatste wedstrijd van de middag.

TV en livestream

Het toernooi zal worden uitgezonden door Viaplay en PDC TV. Zoals gebruikelijk bij de Euro Tour-toernooien bestaat de Dutch Darts Championship uit drie toernooidagen. De middagsessies starten dagelijks om 13:00 uur, terwijl de avondsessies om 19:00 uur van start gaan.

De eerste ronde vindt plaats op vrijdag. De zestien Order of Merit qualifiers en de winnaars uit de diverse kwalificatietoernooien maken dan hun opwachting. De top-16 geplaatste spelers stromen het toernooi op zaterdag in de tweede ronde in.

Op zondag volgt de ontknoping van het toernooi, met allereerst de derde ronde in de middagsessie. Zondagavond volgen de kwartfinales, halve finales en de finale.

Verdeling prijzengeld

Bij het Nederlandse Euro Tour-toernooi wordt er in totaal 175.000 pond aan prijzengeld verdeeld onder de 48 deelnemers. Zij krijgen in ieder geval 1250 pond aan startgeld. De top-16 geplaatste spelers die de Dutch Darts Championship vanaf de tweede ronde instromen krijgen sowieso 2500 pond.

Zij moeten wel - net als de zestien Order of Merit qualifiers die in de eerste ronde starten - hun eerste wedstrijd winnen om het prijzengeld te laten meetellen voor de wereldranglijst en de andere rankingen. De winnaar van de Dutch Darts Championship 2024 gaat uiteindelijk naar huis met de hoofdprijs van 30.000 pond.

Speelschema Dutch Darts Championship 2024

Zaterdag 25 mei

Tweede ronde

Middagsessie (vanaf 13:00 uur)

Stephen Bunting v Jeffrey de Graaf

Daryl Gurney v Luke Woodhouse

Damon Heta v Ritchie Edhouse

Dave Chisnall v Niels Zonneveld

Jonny Clayton v Marvin van Velzen

Ricardo Pietreczko v Jermaine Wattimena

Danny Noppert v Andrew Gilding

Ryan Searle v James Wade

Speelschema zaterdagmiddag op Dutch Darts Championship 2024 met onder meer vijf Nederlanders en titelverdediger Dave Chisnall
Jermaine Wattimena neemt het zaterdagmiddag op tegen Ricardo Pietreczko voor een plek in de derde ronde van de Dutch Darts Championship

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties