Speelschema zondagavond op German Darts Open: Noppert, Van Duijvenbode en Plaisier in actie tijdens finalesessie in Jena

Zondagavond staat de finalesessie van de German Darts Open op het programma. De acht overgebleven spelers in Jena strijden dan om de titel tijdens het elfde Euro Tour-toernooi van het seizoen.

Er zijn nog volop Nederlandse kanshebbers in Jena. Liefst drie Nederlanders zitten in het toernooi en ze kunnen in potentie allemaal in de halve finales halen. In de eerste kwartfinale neemt Danny Noppert het op tegen Krzysztof Ratajski.

De winnaar van die partij treft Dirk van Duijvenbode of Josh Rock in de halve eindstrijd. De derde kwartfinale gaat tussen Stephen Bunting en Andrew Gilding. Vervolgens strijden Wesley Plaisier en Brian Raman om de laatste halvefinaleplaats. De halve finales en finale vinden later op de avond plaats.

Waar kan ik de German Darts Open live zien?

Dit jaar worden de Euro Tour-toernooien voor het eerst uitgezonden door Viaplay. De middagsessies starten om 13:00 uur, terwijl de avondsessies om 19:00 uur van start gaan.

Verder is de German Darts Open voor Nederlandse en Belgische dartsfans te zien via PDC TV. Om toegang te krijgen tot deze livestream is een abonnement nodig.

Hoeveel prijzengeld valt er te winnen?

Tijdens elk Euro Tour-toernooi wordt er 175.000 pond aan prijzengeld verdeeld. Alle kwalificatiespelers zijn zeker van 1250 pond, terwijl de top-16 van de plaatsingslijst op de German Darts Open sowieso 2500 pond ontvangen. Deze zestien spelers moeten echter wel hun eerste partij in de tweede ronde winnen om het prijzengeld ook daadwerkelijk voor de wereldranglijst en andere rankingen te laten meetellen.

Per overwinning loopt het verdiende prijzengeld op. Zo krijgen de finalisten al minimaal 12.000 pond. De winnaar van het toernooi gaat naar huis met de hoofdprijs van 30.000 pond.

Speelschema German Darts Open 2023

Zondag 10 september

Avondsessie (vanaf 19:00 uur)

Kwartfinale

Krzysztof Ratajski v Danny Noppert

Dirk van Duijvenbode v Josh Rock

Andrew Gilding v Stephen Bunting

Wesley Plaisier v Brian Raman

Halve finale

Finale

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties