Speelschema zondagavond op Hungarian Darts Trophy met onder meer Humphries, Price, De Decker en Van Gerwen tijdens finalesessie

Zondagavond staat de finalesessie van de Hungarian Darts Trophy op het programma. De acht overgebleven spelers in Boedapest strijden dan om de titel tijdens het twaalfde Euro Tour-toernooi van het seizoen.

Michael van Gerwen is de enige Nederlander die nog in het toernooi zit. Na zijn zeges op Ross Smith en Jonny Clayton gaat 'Mighty Mike' het bij de laatste acht opnemen tegen Dave Chisnall.

Bij winst op 'Chizzy' wacht mogelijk een onderonsje met de enige Belgische deelnemer in Hongarije. Mike de Decker boekte namelijk een knappe zege op wereldkampioen Michael Smith bij de laatste zestien en staat nu tegenover Scott Williams. Laatstgenoemde was al verantwoordelijk voor de uitschakeling van Dirk van Duijvenbode en Danny Noppert.

Aan de andere kant van het schema is het Luke Woodhouse die de degens gaat kruisen met Luke Humphries in de kwartfinales. Verder strijden ook Gerwyn Price en Damon Heta nog om een plek bij de laatste vier.

Waar kan ik de Hungarian Darts Trophy live zien?

Dit jaar worden de Euro Tour-toernooien voor het eerst uitgezonden door Viaplay. De middagsessies starten om 13:00 uur, terwijl de avondsessies om 19:00 uur van start gaan.

Verder is de Hungarian Darts Trophy voor Nederlandse en Belgische dartsfans te zien via PDC TV. Om toegang te krijgen tot deze livestream is een abonnement nodig.

Hoeveel prijzengeld valt er te winnen?

Tijdens elk Euro Tour-toernooi wordt er 175.000 pond aan prijzengeld verdeeld. Alle kwalificatiespelers zijn zeker van 1250 pond, terwijl de top-16 van de plaatsingslijst op de Hungarian Darts Trophy sowieso 2500 pond ontvangen. Deze zestien spelers moeten echter wel hun eerste partij in de tweede ronde winnen om het prijzengeld ook daadwerkelijk voor de wereldranglijst en andere rankingen te laten meetellen.

Per overwinning loopt het verdiende prijzengeld op. Zo krijgen de finalisten al minimaal 12.000 pond. De winnaar van het toernooi gaat naar huis met de hoofdprijs van 30.000 pond.

Speelschema Hungarian Darts Trophy 2023

Zondag 24 september

Avondsessie (vanaf 19:00 uur)

Kwartfinale

Luke Woodhouse v Luke Humphries

Gerwyn Price v Damon Heta

Mike De Decker v Scott Williams

Michael van Gerwen v Dave Chisnall

Halve finale

Finale

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties