Van Gerwen op het nippertje langs Clayton en treft Chisnall in kwartfinales

Michael van Gerwen en Dave Chisnall zijn de laatste twee kwartfinalisten op de Hungarian Darts Trophy. Zij treffen elkaar zondagavond bij de laatste acht van het Euro Tour-toernooi in Boedapest.

Van Gerwen moest hard werken om af te rekenen met Jonny Clayton. De Vlijmenaar was nochtans goed aan het duel begonnen en via een 13-darter, 132 finish, 11-darter en een 14-darter op een 4-2 voorsprong gekomen. Van Gerwen liet echter drie kansen onbenut om er 5-2 van te maken en werd via dubbel 20 terug gebroken door Clayton. 'The Ferret' bracht de stand daarna op gelijke hoogte via een 14-darter.

De Welshman nam bovendien de voorsprong over met een 12-darter voor 5-4 en mocht in de tiende leg gooien voor de wedstrijd. Na negen pijlen stond Clayton op 166, maar in de daaropvolgende twee beurten kreeg hij geen matchdarts. Van Gerwen profiteerde en dwong een beslissende leg af met een 15-darter. De laatste leg was vervolgens een prooi voor de Nederlander.

In de laatste wedstrijd van de middag had Dave Chisnall weinig te duchten van Rowby-John Rodriguez, die slechts 83 gemiddeld gooide. Chisnall zette daar een moyenne van 98 per beurt tegenover en won de strijd eenvoudig met 6-1.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties