Speelschema zondagavond op World Matchplay: Titelverdediger Van Gerwen begint aan toernooi tegen Dolan

Nog eens vier wedstrijden staan ons zondagavond te wachten op de World Matchplay. Onder meer titelverdediger Michael van Gerwen gaat zijn opwachting maken in de Winter Gardens in Blackpool.

Van Gerwen heeft een succesvolle periode achter de rug met eindzeges in de Premier League Darts en bij de World Series-toernooien in New York en Warschau. Even bestond er onzekerheid over zijn vorm nadat hij tussen de twee World Series-toernooien een pijnlijke gebitsoperatie onderging en daarbij aangaf dat er veel hersteltijd nodig was.

Dat het geen invloed hoeft te hebben op zijn prestaties bewees Van Gerwen vervolgens in Polen, waar hij op oppermachtige wijze de eindzege greep. Met twee gemiddeldes van boven de 110 liet hij zien dat enkel Van Gerwen de grote favoriet is voor de titel op de World Matchplay. De drievoudig toernooiwinnaar begint zijn toernooi op zondagavond tegen Brendan Dolan.

De avondsessie gaat van start met een ontmoeting tussen Nathan Aspinall en Krzysztof Ratajski, één van de interessantste affiches in de eerste ronde dit jaar. Vervolgens staat Luke Humphries tegenover Jose de Sousa.

Aan het einde van de avond maakt Steve Beaton zijn terugkeer in de Winter Gardens. 'The Bronzed Adonis' miste de laatste twee edities, maar plaatste zich dit jaar dus wel. De wereldkampioen van 1996 wacht echter een loodzware opgave in de eerste ronde, want hij treft wereldkampioen en nummer één van de wereld Michael Smith.

Waar kan ik de World Matchplay op TV zien?

Het toernooi wordt in Nederland volledig live uitgezonden door dartszender Viaplay. De Belgische fans kunnen terecht via de Belgische zender VTM 2.

Van zaterdag 15 juli tot en met woensdag 20 juli beginnen de uitzendingen rond acht uur 's avonds. Bovendien is er op zondag 16 juli een middagsessie vanaf 14:00 uur. Na de tweede ronde schuift het aanvangstijdstip van de avondsessies een uur op.

Op zondagmiddag 24 juli staat de tweede editie van de Women's World Matchplay op het programma vanaf 14:00 uur. Hierbij strijden acht dames om de titel bij het belangrijkste damestoernooi bij de PDC.

Hoeveel prijzengeld is er te verdienen op de World Matchplay

De World Matchplay is na het WK Darts het rankingtoernooi met de grootste prijzenpot bij de PDC. In totaal is er 800.000 pond aan prijzengeld te verdelen tijdens dit evenement.

Alle 32 deelnemers zijn verzekerd van 10.000 pond aan prijzengeld. Dit kan uiteindelijk oplopen naar een cheque van liefst 200.000 pond voor de darter die op zondag 23 juli de Phil Taylor Trophy omhoog mag tillen.

Speelschema World Matchplay 2023

Zondag 16 juli

Avondsessie (vanaf 20:30 uur)

Eerste ronde

Nathan Aspinall v Krzysztof Ratajski

Luke Humphries v Jose de Sousa

Michael van Gerwen v Brendan Dolan

Michael Smith v Steve Beaton

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties