Van Gerwen wil door pijngrens vechten op World Matchplay: ''Dat kost veel energie, maar ik wil altijd winnen''

Michael van Gerwen trekt als titelverdediger naar Blackpool, waar van 15 tot en met 23 juli de dertigste editie van de World Matchplay op het programma staat.

De drievoudig wereldkampioen steekt in een uitstekende vorm, getuige eindzeges bij de Premier League Darts, US Darts Masters en Poland Darts Masters in de afgelopen weken. Tussen de World Series-toernooien in New York en Warschau onderging 'Mighty Mike' wel een pijnlijke gebitsoperatie, waarvan Van Gerwen nog altijd herstellende is.

''Het is een enorm moeilijke periode geweest. Maar dan moet je jezelf oprichten en proberen te vechten. Dat kost veel energie, maar ik wil altijd winnen als ik ergens aan meedoe. Dat is voor dit toernooi niet anders'', zegt Van Gerwen in gesprek met de PDC.

Vorig jaar veroverde Van Gerwen zijn derde titel op de World Matchplay door Gerwyn Price in de finale met 18-14 te verslaan. Eerder was 'Mighty Mike' in 2015 en 2016 de beste in Blackpool.

''Ik kijk nu al uit naar de World Matchplay. Het is één van de grootste toernooien op het circuit. Ik wil graag goed spelen en mijn titel verdedigen. Ik voel altijd die druk op mijn schouders, maar dat maakt mij niet uit. Ik ben weer toernooien aan het winnen en dat zorgt altijd voor vertrouwen.''

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties