Stand Premier League Darts na 14 speelweken: Nog twee plekken beschikbaar voor play-offs

In navolging van Jonny Clayton verzekerde donderdagavond ook Michael van Gerwen zich van een plek bij de laatste vier. Clayton en Van Gerwen strijden tijdens de komende twee speelweken nog wel om de eerste plaats in de reguliere competitie.

Nummer één Clayton heeft 34 punten, gevolgd door Van Gerwen met drie punten minder. De Nederlander heeft een voorsprong van zes punten op nummer drie James Wade, die door ziekte ontbrak in Sheffield.

Peter Wright, de nummer vier van de klassering, kon daar niet van profiteren en verloor zijn eerste duel tegen Van Gerwen. Gerwyn Price pakte de weektitel in Sheffield en naderde Wright tot slechts twee punten.

Cullen maakt ook nog een degelijke kans op de play-offs met zeventien punten. Michael Smith heeft met veertien punten een wonder nodig om de play-offs te halen, terwijl voor Gary Anderson (negen punten) het doek definitief is gevallen.

Nieuwe format in 2022

De acht deelnemers spelen zestien keer een toernooi. Het wordt wel zo ingedeeld dat een speler de andere deelnemers tweemaal tegenkomt in een kwartfinale. Tijdens twee speelweken, in de achtste en zestiende speelweek, wordt de loting verricht op basis van de puntenstand.

Met resultaten tijdens de zestien toernooitjes kunnen punten worden gescoord. Een halve finale levert twee punten op, een tweede plek drie punten en een toernooiwinst vijf punten en een bonus van 10.000 pond.

Op basis van deze punten wordt de nieuwe Premier League Darts ranglijst gevormd. De vier beste spelers gaan door naar de play-offs van de Premier League Darts.

Stand in Premier League Darts na veertiende speelweek

Naam Weektitels Gewonnen wedstrijden Legsaldo Gewonnen legs Punten
Jonny Clayton 4 20 +25 152 34
Michael van Gerwen 3 19 +44 161 31
James Wade 2 15 +3 121 25
Peter Wright 1 11 -11 105 20
Gerwyn Price 2 10 -8 96 18
Joe Cullen 1 10 -5 103 17
Michael Smith 0 8 -11 96 14
Gary Anderson 1 5 -19 71 9

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties