Van Gerwen verliest weekfinale in Sheffield maar is wel zeker van play-offs in Premier League

Michael van Gerwen heeft donderdagavond voor de derde keer in vier weken de weekfinale verloren in de Premier League Darts. In Sheffield was Gerwyn Price in de finale met 6-5 te sterk.

Van Gerwen had de finale gehaald na zeges op Peter Wright (6-1) en Michael Smith (6-5), terwijl Price won van Gary Anderson (6-4) en Joe Cullen (6-3).

In de finale kwam Van Gerwen op een 4-2 voorsprong tegen The Iceman, maar Mighty Mike verspeelde zijn break in de achtste leg. De 33-jarige Brabander miste vier kansen op 5-3 en zag Price via dubbel 2 gelijk maken.

De Welshman nam de voorsprong over via dubbel 12, waarna Van Gerwen de stand weer gelijk trok met een 95 finish via single 19 en tweemaal dubbel 19. Price mocht de laatste leg echter beginnen en de nummer twee van de wereld faalde niet en besliste het duel met een 14-darter.

Dankzij de finaleplaats is Van Gerwen in navolging van Jonny Clayton wel zeker van deelname aan de play-offs op 13 juni in Berlijn. Er worden nog twee speelweken gespeeld om de twee andere halvefinalisten te bepalen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties