Deze spelers hebben de opvallendste statistieken van de World Matchplay 2023

Christopher Kemps, de statistieken-analist van de PDC, maakte na de World Matchplay 2023 een analyse over de vorm van de PDC-tourkaarthouders, gebaseerd op hun laatste 200 gespeelde legs. Uit deze analyse kwamen ook opmerkelijke cijfers naar voren over een aantal prominente spelers op de World Matchplay 2023.

Nathan Aspinall, die de eindzege pakte in Blackpool, zette in de finale een opmerkelijke statistiek neer door 11 legs op rij te winnen tegen Jonny Clayton. De enige andere speler die ooit 11 legs op rij wist te winnen in de finale van een televisie-toernooi is Phil Taylor. Met een gemiddelde van 97,73 over zijn laatste 200 legs is de kersverse Matchplay-kampioen de nieuwe nummer 2 in de ranking van gemiddeldes van alle tourkaarthouders. Alleen Michael van Gerwen was met een gemiddelde van 97,81 sterker in zijn laatste 200 gespeelde legs.

Jonny Clayton, de runner-up in Blackpool, bleek erg sterk op gebied van het finishen. De Welshmen heeft in zijn laatste 200 gespeelde legs het hoogste finishpercentage (48,03) van alle tourkaarthouders over die periode. Bovendien was de Ferret op de World Matchplay erg sterk in het raken van de bulls-eye. Hij raakte de bullseye 7 keer in 11 pogingen, waarvan 4 keer voor het uitgooien van een 100+ check-out.

Luke Humphries haalde de halve finale in Blackpool, maar deed dit zonder zijn beste spel te spelen. In zijn run naar de halve finale goode hij drie opeenvolgende gemiddeldes van rond de 95. Hierdoor staat het gemiddelde van Humphries over zijn laatse 200 gespeelde legs pas op de 12de plek van alle tourkaarthouders. Ook het aantal uitgegooide 100+ checkouts (8) vallen recent erg tegen voor de nummer 6 van de wereld.

Dartsveteranen Gary Anderson en James Wade wisten hun niveau over hun laatste 200 gespeelde legs juist te verbeteren, ondanks hun vroege exits op de World Matchplay. Beide spelers bereikten de top 5 van de beste gemiddeldes en staan nu op een gedeelde tweede plek op het gebied van het aantal gegooide 100+ checkouts (17). Wade bleek in het toernooi erg sterk in het uitgooien van dubbels met drie pijlen in de hand (6/6), terwijl Anderson het op scorend vlak goed bleef doen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties