''Stop met dat geklooi en ga spelen'' - Wayne Mardle vindt dat Peter Wright moet stoppen met zijn dartpijlen de schuld geven van slechte vorm

Darts-analist Wayne Mardle vindt dat Peter Wright moet stoppen met "zijn darts de schuld te geven" van zijn slechte vorm. Wright staat erom bekend dat hij vaak van dartpijlen wisselt, zelfs halverwege de wedstrijd, in een poging zijn vorm te verbeteren.

De laatste maanden gaat het echter niet goed met Wright. De Schot wint nauwelijks nog wedstrijden op de televisietoernooien en strooide de laatste maanden met gemiddeldes van onder de negentig.

''Onlangs in Cardiff stonden de dartpijlen in allerlei verschillende hoeken in het bord'', zegt Mardle op de website van Sky Sports. ''Er was een opleving toen hij Krzysztof Ratajski versloeg op de Masters, maar dat duurde niet lang. Hij werd absoluut vernederd door Stephen Bunting met alweer andere dartpijlen.''

Mardle weet wel een oplossing voor Wright om zijn goede vorm weer te vinden. ''Hij zou weer terug moeten naar de oude vertrouwde gouden dartpijlen, en wellicht gaat hij dat wel doen. Maar wat als het daar ook niet mee lukt? Wat gaat er dan gebeuren?", vraagt Mardle zichzelf af.

''Je kunt de dartpijlen niet de schuld blijven geven, het is altijd de mens die ze gooit. De ene dartpijl ligt je beter dan de andere pijl, en sommige dartpijlen passen niet bij Peter. Hij is zo goed geweest dat hij ermee weg is gekomen, maar op dit moment komt hij niet weg met het wisselen van de dartpijlen. Hij zit nu wellicht in de slechtste vorm van zijn leven. Hij moet zichzelf bij elkaar rapen en gaan spelen. Stop met dat geklooi en ga spelen."

Lees meer over:
PDC Peter Wright Wayne Mardle

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties