Taylor ziet Wright sukkelen: "Vrees dat zijn leeftijd stilaan een rol begint te spelen"

Peter Wright is niet aan zijn beste jaar bezig. In de Premier League wist hij nog maar één wedstrijdje te winnen en ook in de andere toernooi wil het voorlopig maar niet lukken voor de tweevoudige wereldkampioen.

Phil Taylor, 16-voudig wereldkampioen, heeft enorm veel respect voor Wright. "Niemand heeft ooit harder gewerkt om de top te bereiken dan Peter, hij speelde in alle toernooien en reisde overal naartoe. Hij zit elke dag twee of drie uur in de stoel om zijn haar te laten doen, en hoewel hij geweldig werk heeft geleverd om het 'Snakebite'-imago te cultiveren, eist het waarschijnlijk zijn tol van zijn lichaam", zegt Taylor tegenover Daily Star.

"Hij wordt er niet jonger op heeft ook een moeilijke periode achter de rug met de gezondheidsproblemen van hemzelf en zijn vrouw", vervolgt Taylor. "Helaas wacht de tijd op niemand van ons, dus misschien moet hij zijn toernooien wat meer kiezen. Gary Anderson verminderde zijn aantal toernooien en speelt nu weer heel goed. Misschien is dat de weg vooruit voor Peter."

O'Sullivan

Eerder deze week haalde snookericoon Ronnie O'Sullivan hard uit naar zijn bazen voor het gebrek aan geld op de Pro Tour. "Ik snap Ronnie wel. Bij de PDC is er meer geld te verdienen, maar we hebben wel een overvolle kalender. Ik denk dat het schema nu zijn tol eist van sommige spelers. De acht spelers die van een Premier League-avond naar een toernooi in Duitsland gaan, dan terug naar een andere Premier League-avond en vervolgens naar een Pro Tour ergens zoals Wigan of Barnsley, slapen elke nacht in een ander bed."

"Ik neem nu overal (in het Verenigd Koninkrijk) een matras mee, maar het schema is nu zo veeleisend en ik weet niet hoe ze het doen", zegt Taylor. "De jongere spelers kunnen al het reizen wel aan, maar oude rotten zoals ik hebben rust nodig."

Lees meer over:
PDC Peter Wright Phil Taylor

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties