THROWBACK: De legendarische opkomst van Raymond van Barneveld bij eerste Premier League-bezoek aan Rotterdam

In 2016 organiseerde de PDC voor het eerst een speelronde van de Premier League Darts in Ahoy Rotterdam. Het werd één van de mooiste avonden in de Nederlandse dartshistorie en de walk-on van Raymond van Barneveld was wellicht het mooiste moment van deze memorabele avond.

De Hagenaar werd toegezongen door ruim tienduizend fans. Op de klanken van het iconische nummer Eye of the Tiger betrad de vijfvoudig wereldkampioen het podium om vervolgens een heldenonthaal in ontvangst te nemen van het Nederlandse publiek.

"Ik heb veel titels gewonnen, maar een avond zoals deze heb ik in mijn carrière nog nooit meegemaakt. Een onbeschrijfelijk gevoel. Echt bizar. Het was waarschijnlijk het mooiste moment uit mijn loopbaan'', zei Van Barneveld na zijn gelijkspel tegen Peter Wright (6-6).

Aanstaande donderdag keert de PDC weer terug in Ahoy Rotterdam voor de twaalfde speelronde van de Premier League Darts 2024. Luke Littler, Luke Humphries, Michael van Gerwen, Nathan Aspinall, Michael Smith, Gerwyn Price, Rob Cross en Peter Wright gaan strijden om de weektitel.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties