TOERNOOICENTER: Alle informatie over de Premier League Darts 2019 vind je hier

Van 7 februari tot en met 23 mei wordt de vijftiende editie van de Premier League Darts gespeeld. Zestien weken lang nemen de beste darters ter wereld het tegen elkaar op in een rondreizend dartscircus.

Dartsnieuws.com heeft een overzicht gemaakt met alle informatie over de Premier League Darts 2019 die je nodig hebt om het toernooi optimaal te volgen.

Deelnemers & speelschema

Michael van Gerwen, Rob Cross, Peter Wright, Daryl Gurney, Gerwyn Price, Michael Smith, James Wade, Mensur Suljovic en Raymond van Barneveld zijn dit jaar de vaste deelnemers. Gary Anderson kreeg ook een uitnodiging om mee te doen, maar moest zich afmelden vanwege een rugblessure.

De competitie wordt nu met negen in plaats van tien spelers gestart. Na negen weken valt er dus maar één speler af, waarna de overige acht darters strijden om de plaatsen voor de play-offs. Anderson’s positie wordt elke week door een nieuwe tiende speler in genomen. De PDC heeft Chris Dobey, Glen Durrant, Steve Lennon, Luke Humphries, John Henderson, Nathan Aspinall, Max Hopp, Dimitri van den Bergh en Jeffrey de Zwaan aangewezen om deze taak op zich te nemen.

Zij kunnen geen punten scoren voor de tussenstand, maar krijgen bij een zege of gelijkspel wel een financiële bonus. De reguliere deelnemers krijgen echter wél punten toegekend bij een overwinning. In de tweede competitiehelft strijden de overgebleven acht spelers om een plek bij de beste vier. De top-4 kwalificeert zich voor de play-offs in de 02 Arena van Londen. Zij gaan op de laatste speeldag uitmaken wie de Premier League Darts wint.

Bekijk hier het speelschema voor dit seizoen.

[caption id="attachment_31300" align="alignnone" width="350"]Lawrence Lustig/PDC Foto: Lawrence Lustig/PDC[/caption]

Prijzengeld

De Premier League Darts kent een totale prijzenpot van maar liefst 825.000 pond. De winnaar krijgt een cheque van 250.000 pond, terwijl de nummer negen een financiële meevaller van 35.000 pond krijgt. Klik hier voor de volledige verdeling van het prijzengeld.

Uitzendingen

De Premier League Darts wordt uitgezonden op RTL 7 en RTL Z. Normaliter worden uitzendingen rondom de Premier League Darts uitgezonden op RTL 7. In verband met Europa League voetbal worden sommige speelrondes echter via RTL Z op de buis gebracht. Bekijk het uitzendschema hier.

Nieuws

Dartsnieuws doet uitgebreid verslag van de beste dartscompetitie ter wereld. Op onze website zijn voorbeschouwingen, wedstrijdverslagen, nabeschouwingen, tussenstanden en statistieken over de Premier League Darts te lezen. Klik hier voor een overzicht met het laatste nieuws.

Erelijst

2005 Phil Taylor
2006 Phil Taylor
2007 Phil Taylor
2008 Phil Taylor
2009 James Wade
2010 Phil Taylor
2011 Gary Anderson
2012 Phil Taylor
2013 Michael van Gerwen
2014 Raymond van Barneveld
2015 Gary Anderson
2016 Michael van Gerwen
2017 Michael van Gerwen
2018 Michael van Gerwen

[caption id="attachment_16764" align="alignnone" width="350"]Lawrence Lustig/PDC Foto: Lawrence Lustig/PDC[/caption]

Lees meer over:
PDC

Plaats reactie

666

0 reacties