Turner baalt dat geen enkele vrouw een Tour Card veroverde: "Maar je hebt ook wat geluk nodig bij de loting"

Op Q-School waren vorige week ook enkele dames actief. Maar onder meer Fallon Sherrock en Lisa Ashton slaagden er niet in om een Tour Card te veroveren.

Laura Turner, commentator bij Sky Sports en zelf ook actief op Q-School, zag dat het een zware strijd was op Q-School. "Het is zo wreed, nietwaar. Zelfs als je alleen al kijkt naar de namen die niet voorbij het eerste deel van Q-School zijn gekomen, laat staan als je naar de finalefase kijkt, is het heel, heel moeilijk. Het is een kwestie van geluk bij de loting en als je vier dagen achter elkaar een zware loting, is dat moeilijk. Degenen die uiteindelijk hun Tour Card veroveren zijn stuk voor stuk sterke spelers", zegt Turner.

Turner vindt het jammer dat Sherrock geen Tour Card wist te veroveren. "Ik heb haar nauwlettend gevolgd, samen met een aantal andere speelsters, en het niveau waarop ze speelde... ze speelde echt goed. Ze had echt pech dat ze op het nippertje werd gepasseerd in de ranglijst, maar dat is de aard van Q-School. Je kan je eigenlijk amper misstappen veroorloven. Ze heeft zich echter al herpakt en gezegd dat ze teleurgesteld is over de resultaten van vorig jaar, maar ze is vastbesloten om terug te komen en het dit jaar beter te doen."

Ashton

Ook Lisa Ashton, nog steeds de enige dame die er ooit (in 2020, red.) in slaagde om op Q-School een Tour Card te veroveren, slaagde er dit jaar niet in om die stunt te herhalen. "Lisa zette wel de standaard die we allemaal nog steeds volgen", zegt Turner. Vorige week lukte het niet voor haar, maar ik heb er alle vertrouwen in dat ze terugkomt."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties