Uitblinkende Henderson leidt Schotland langs titelverdediger Wales

De Schotten Peter Wright en John Henderson hebben de Welshe titelhouders Gerwyn Price en Jonny Clayton uitgeschakeld op de World Cup of Darts. Man van de wedstrijd was Henderson, die een cruciale rol speelde in deze ontmoeting.

Henderson zorgde namelijk eerst voor een verrassende 4-2 overwinning op Price in de eerste single. Henderson brak Price in de eerste leg met een prachtige 11-darter en gaf die break niet meer weg.

Vervolgens kon de Schotse kopman Wright het klusje klaren tegen Clayton, maar Snakebite speelde geen goede partij met slechts 88 gemiddeld.

Dus kwam het aan op een koppelpartij en ook in deze wedstrijd stal Henderson de show. In de beslissende leg van de dubbelwedstrijd benutte The Highlander zijn eerste matchdart met een 46 check-out, terwijl Wales op tops stond te wachten.

De finale gaat tussen de Schotten en het Oostenrijkse duo Mensur Suljovic en Rowby-John Rodriguez. De Oostenrijkers zorgden in de halve finale voor een verrassing door Engeland te verslaan.

Wales 1-2 Schotland

Single 1: Gerwyn Price (103.33) 2-4 (95.20) John Henderson

Single 2: Jonny Clayton (90.93) 4-2 (88.29) Peter Wright

Koppel: Price/Clayton (103.93) 3-4 (96.03) Henderson/Wright

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties