Van Gerwen wijst naar bordenleverancier na uitschakeling op World Cup: 'Dan heb je met amateurs te maken'

Michael van Gerwen en Dirk van Duijvenbode werden zondag in de kwartfinales van de World Cup of Darts uitgeschakeld door de latere kampioen Schotland, dat aantrad met John Henderson en Peter Wright.

Van Gerwen had Nederland op 1-0 gezet door de eerste single van Henderson met 4-1 te winnen. Van Duijvenbode kwam daarna op een 1-0 voorsprong tegen Wright en dacht via de bullseye 2-0 te maken, maar de pijl ketste vrijwel gelijk uit het bord. Het zorgde voor de ommekeer in de wedstrijd en de winst ging met 4-1 naar Wright. In die koppel kregen de Nederlanders ook voldoende kansen, maar Van Gerwen en Van Duijvenbode misten te veel dubbels en zagen Schotland met een 4-3 winst in de koppel profiteren.

Het moment van de pijl op de bullseye die eruit viel in de single van Van Duijvenbode en de gemiste dubbels in de koppelpartij bleven na afloop hangen bij het Nederlandse duo.

''Die pijl zat er gewoon in'', reageerde Van Gerwen voor de camera's van RTL 7. ''Dan heb je gewoon met amateurs te maken die de dartborden levert. Daarna kreeg hij nog twee pijlen, maar het gaat natuurlijk in je kop zitten.''

De slechte kwaliteit van het dartbord zaten Van Duijvenbode ook op het scorende gedeelte dwars. ''Ik ben iemand die heel makkelijk 180'ers gooit, maar de pijlen hingen (op een vreemde manier, red.) in het bord. Als je afhankelijk bent van je eerste pijl, dan is dat toch lastig. Op deze manier kon ik die 180'ers niet gooien. Dan valt ook nog die pijl op de bullseye eruit en dat frustreert je en daarna komt er wat meer druk op de volgende beurt te staan en die mis je dan'', zo blikte hij terug op de ontmoeting met Wright.

Ook in de afsluitende koppelpartij vond Van Gerwen dat Nederland de overhand had. ''Ik denk dat wij de betere partij waren. Als je dan je kansen niet benut, zoals de drie pijlen van mij op dubbel 10, dan zit het net even niet mee.''

''Dit soort dingen horen er nou eenmaal bij. Het is natuurlijk hartstikke vervelend dat je hier verliest, maar diep van binnen weet je wel dat je de betere van de twee was. Dat doet dan pijn bij mij. Peter Wright is gewoon een angsthaas dat hij niet tegen mij (de single, red.) durfde te gooien. Dirk was ook beter dan hem, maar dan moet je wel je kansen benutten. Het is niet anders, we moeten het ermee doen'', aldus Van Gerwen, die in 2014, 2017 en 2018 de World Cup of Darts met Raymond van Barneveld won.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties