Uitschakeling op Matchplay deed Cross veel pijn: ''Sindsdien geen pijl meer aangeraakt''

Rob Cross haalde vrijdag met een 6-3 overwinning op Warren Parry de laatste acht op de New Zealand Darts Masters. Het was echter geen hoogstaand optreden van 'Voltage', die maar 82.80 gemiddeld gooide.

''Ik had sinds de World Matchplay (medio juli, red.) geen pijl meer aangeraakt'', zei Cross na zijn wedstrijd tegen Online Darts. ''Vandaag had ik mijn beste dag ooit aan het oefenbord, bij vlagen was het zelfs briljant. Maar toen ik eenmaal op het podium stond was ik een beetje gespannen. Dat zijn geen excuses, want ik ben gewoon blij dat ik heb gewonnen. Hopelijk gaat het in de volgende wedstrijd wel beter.''

Het kostte Cross veel moeite om zijn vroege nederlaag op de World Matchplay te verwerken. Op dat toernooi ging de oud-wereldkampioen er in de eerste ronde uit tegen Daryl Gurney.

''Dat deed mij enorm veel pijn. Deze wedstrijd (tegen Parry, red.) was wel een beetje vergelijkbaar met het duel tegen Gurney. Ik kwam heel traag uit de startblokken. Ik heb nog bergen werk te verzetten. Vanaf september komen alle grote toernooien er in razend tempo aan. Ik moet nog in vorm zien te komen om dan goed te kunnen presteren.''

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen