Usher over speciale bijnaam: "Eerbetoon aan mijn in 2010 overleden vader"

Graham Usher heeft op 49-jarige leeftijd voor het eerst in zijn carrière een PDC Tour Card veroverd.

Usher deed dat onlangs op de UK Q-School, waar hij op de tweede finaledag het toernooi wist te winnen. "Het heeft toch een aantal dagen geduurd voor het volledig tot me doordrong. Bij mijn vijfde deelname aan Q-School is het eindelijk gelukt. Mede dankzij de steun van mijn zoon, als ik soms aan opgeven dacht heeft hij me altijd gesteund en gezorgd dat ik toch met vertrouwen aan de oche stond", zegt Usher tegenover The Weekly Dartscast.

Naast het darten werkt Usher voor NHS (de Britse gezondheidsdienst). "Daardoor heb ik de voorbije jaren toch minder kunnen spelen. Door de pandemie moest ik meer uren werken en kon ik ook amper vrije dagen krijgen. Pas de laatste maanden is mijn focus opnieuw meer op het darten gericht. "

Usher maakte de voorbije maanden ook regelmatig indruk in de Modus Super Series. "Dat heeft ervoor gezorgd dat ik klaar was voor Q-School. Zoals ik al zei heb ik de voorbije jaren niet zoveel toernooien kunnen spelen, maar door die Modus Super Series kon ik toch het nodige matchritme opdoen."

Bijnaam

Op Usher's shirt prijkt steevast de bijnaam 'The Gambler'. "Dat is eigenlijk een eerbetoon aan mijn vader die in 2010 overleden is. Hij deed regelmatig een gokje en daarom speel ik nu met die bijnaam. Het betekent bijzonder veel voor mij."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties