Wade heeft niet stilgezeten de voorbije weken: "Passie voor het trainen weer opgewekt"

James Wade is op de wereldranglijst afgezakt naar de tiende plaats. Toch kijkt 'The Machine' met vertrouwen uit naar de Masters, die komende vrijdag van start gaan.

Wade heeft de voorbije weken veel uren aan het oefenbord doorgebracht. "De legendarische golfer Gary Player zei ooit 'hoe harder ik oefen, hoe meer geluk ik heb'. Het is een uitspraak die de tand des tijds heeft doorstaan en van toepassing is op elke sport. Ik heb een van de meest uitgebreide pauzes die ik in een paar jaar heb gehad, aangegrepen om mijn passie voor het trainen weer op te wekken", zegt Wade tegenover Daily Star.

Druk schema

"Mijn dartsschema is de laatste 24 maanden zo druk geweest (reizen, spelen,...) dat ik thuis nog amper aan het oefenbord stond. Dat heeft me de kans ontnomen om een aantal waardevolle aanpassingen te doen en het vertrouwen op te bouwen dat komt als je weet dat je uren aan het oefenbord achter de rug hebt."

Al is dat vele trainen niet altijd makkelijk voor de met een bipolaire stoornis worstelende Wade. "Ik ben soms gefrustreerd en geërgerd door mezelf en dan heeft het weinig of geen zin om door te gaan. Dit komt nu gelukkig steeds minder vaak voor."

Masters

Wade neemt het in de openingsronde van de Masters op tegen Callan Rydz. "Ik hoop natuurlijk dat die trainingsarbeid geloond heeft en ik goed presteer op de Masters. Al gaat het niet om directe resultaten, maar om de wetenschap dat wanneer je aan de oche staat, je jezelf alle mogelijke kansen hebt gegeven om je beste niveau te halen, en dat is alles wat je kunt vragen."

Lees meer over:
PDC James Wade Masters

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties