Van Barneveld haalt ruim vijfduizend euro op voor Haagse voedselbank: 'Toch mooi voor een half uurtje darten?'

Raymond van Barneveld en Phil Taylor stonden donderdagavond voor het eerst online tegenover elkaar. De klassieker werd door Barney met 7-6 gewonnen.

Van Barneveld en Taylor speelden via een elektronisch softipbord tegen elkaar. Het bord van dartsleverancier Target was voorzien van een ingebouwde webcam en microfoon, waardoor spelers elkaar konden zien.

Het doel van de avond was om geld op te halen in strijd tegen de coronacrisis. Dat konden beide spelers doen door het gooien van 180-scores. Taylor deed dat tien keer, tegenover vijf maximale scores voor Van Barneveld. Hiermee verdiende hij vijfduizend pond voor een voedselbank in Den Haag.

De Nederlandse dartspionier kon achteraf prima leven met het opgehaalde bedrag, zo vertelde hij aan het Algemeen Dagblad. ''Ik miste er nog een paar, helaas. Ik probeerde zo vaak mogelijk 180 te gooien. Uiteindelijk had ik er vijf, toch mooi voor een half uurtje darten?''

Waar Van Barneveld wel van baalde was dat hij in de twaalfde leg de dubbel 12 miste voor een negendarter. ''Als ik terugkijk, potverdorie. Ik gooi zeven van de acht dubbels uit. Net die ene niet, dat was wel leuk geweest. Ik zou geen sportman zijn als ik dat niet jammer zou vinden. Een negendarter in zo’n wedstrijd, dat zou de wereld over gaan.”

In z'n totaliteit was het softtip-experiment prima bevallen. Eerder gaf Barney al aan een comeback in het softtip niet helemaal uit te sluiten. ''Het smaakt zeker naar meer. Ik ga kijken wat hieruit ontstaat, maar ik sta ervoor open.''

Lees meer over:
PDC

Plaats reactie

666

0 reacties