Van Gerwen steunt liever het goede doel dan partijtjes via livestream te gooien

De laatste dagen zijn er steeds meer darters die onderling kleine toernooitjes via livestream afwerken. Michael van Gerwen is daar echter geen fan van.

“Als Tour Card-houder van de PDC mogen wij allereerst niet overal aan meedoen. En als dat al mag, dan overweeg ik dat pas als alles klopt. Ik ben prof. Het moet goed zijn. Nu is de verbinding vaak haperend. Bovendien telt het nergens voor mee. Dat is ook niks voor mij”, aldus de drievoudig wereldkampioen bij AD.nl.

“Het is eigenlijk alleen om de mensen wat vermaak te bieden”, vervolgt hij. “Dat doe ik dan liever op een andere manier, waarbij er dan geld wordt opgehaald voor een goed doel. Dan heb je er echt wat aan.”

Zo zette 'MVG' zich deze week nog in voor een project van sterrenkoks om gratis maaltijden te bezorgen aan ziekenhuispersoneel. “Er moest geld ingezameld worden om de kosten te dekken. Samen met Marc Lammers heb ik daar wat aandacht aan gegeven.”

Genieten van zoontje Mike

Voor Van Gerwen is het ondanks de tijdelijke dartsstop toch een drukke periode. Vorige week werd immers zijn tweede kind, zoontje Mike, geboren. “Dinsdag zijn we voor het eerst een rondje buiten met hem wezen wandelen. Dat is echt genieten. Daarnaast train ik zoals gebruikelijk twee keer in de week met Vincent van der Voort. Dat is ook gezellig. En het is uitdagender dan wanneer je in je uppie staat te gooien. Maar ook dat doe ik nog wel. Alleen weet ik niet waarvoor. Want ik denk dat het nog wel even zal duren voordat er weer toernooien zijn waar iedereen aan kan deelnemen, ook vanwege allerlei restricties bij het reizen.”

Van Gerwen steunt liever het goede doel dan partijtjes via livestream te gooien
Foto: Pieter Verbeek/PV-Darts
Lees meer over:
PDC

Plaats reactie

666

0 reacties