Van den Bergh voelt zich weer kiplekker: 'Dokter gaf me de goede raad om wat meer zelfvertrouwen te hebben'

Dimitri Van den Bergh staat voor het eerst in zijn carrière in de kwartfinales van de World Grand Prix. The Dreammaker was in de tweede ronde met 3-2 te sterk voor titelverdediger Jonny Clayton.

Van den Bergh kwam op een 2-1 voorsprong in sets, maar uiteindelijk kwam het toch nog tot een vijfde set. "Deze wedstrijd was een mix van emoties, maar mede dankzij het publiek heb ik aan het langst eind getrokken. Ik ben gegroeid in de wedstrijd en bleef in mezelf geloven, dit geeft veel vertrouwen voor het vervolg van dit toernooi", zegt de 28-jarige Belg.

Gezondheidsproblemen

Vorige maand had Van den Bergh nog af te rekenen met gezondheidsproblemen. "Ik was even ongerust, maar bij nazicht in het ziekenhuis is gebleken dat er niets mis is. Ik voel me goed nu en de dokter heeft gezegd dat ik wat meer zelfvertrouwen moet hebben."

In de kwartfinales neemt Van den Bergh het op tegen Peter Wright. Recent hadden de twee nog ruzie, maar na hun finale op het German Darts Open werd dat bijgelegd. "Maar daar denk ik op het podium sowieso niet aan. Het maakt niet uit wie er tegenover me staat, ik focus enkel op mezelf en het bord."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties