Van Duijvenbode blikt terug op horrordebuut tijdens WK 2016: 'Mijn droom werd plots een nachtmerrie'

Dirk van Duijvenbode brak vorig jaar volledig door bij de PDC. De 29-jarige Nederlander was verliezend finalist op de World Grand Prix en bereikte ook de kwartfinales op zowel het WK als het EK.

Van Duijvenbode verloor op het afgelopen WK in de kwartfinales van Gary Anderson. Vijf jaar eerder ging hij er bij zijn debuut in de eerste ronde uit tegen Raymond van Barneveld. In die wedstrijd gooide Van Duijvenbode bij een 2-2 stand in legs in de tweede set per abuis een 180 toen hij zich wou wegzetten op dubbel twintig, iets waar hij later nog vaak aan herinnerd werd.

"Dat is veruit het slechtste moment uit mijn carrière. Ik had de kans om op 1-1 in sets te komen en verknoei het dan op zo'n domme manier. Mijn droom werd een nachtmerrie. Nadien werd ik er ook nog bijzonder vaak aan herinnerd en verloor ik mijn zelfvertrouwen. Bij elke volgende wedstrijd dacht ik eraan, uiteindelijk heeft een gesprek met een mental coach me er vanaf geholpen."

Naast Van Duijvenbode zijn er nog heel wat Nederlanders actief op de Pro Tour. "Mijn beste vriend op de Tour is Maik Kuivenhoven, hij woont vlakbij mij en we trainen ook vaak samen. Daarnaast zit ik op toernooien vaak samen met Ron Meulenkamp en Geert Nentjes."

Ahoy

Over zijn slechtste ervaring moest 'Aubergenius' niet lang nadenken, maar er waren gelukkig veel meer positieve momenten. "Mijn beste ervaring was op de Dutch Darts Masters in Venray. Er zaten 4000 mensen in de zaal en de sfeer was geweldig. Mijn grootste droom is om ooit in de Premier League te mogen spelen, en dan met name in Ahoy", besluit Van Duijvenbode.

Lees meer over:
PDC Dirk van Duijvenbode

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties