Van Duijvenbode met heerlijke comeback naar tweede ronde op WK Darts

Dirk van Duijvenbode heeft voor het eerst in zijn carrière een wedstrijd op het WK Darts gewonnen. Aubergenius boog op knappe wijze een 0-2 achterstand om in een 3-2 overwinning op Bradley Brooks.

De Westlander haalde dit jaar de finale op de World Grand Prix en stond bovendien ook in de kwartfinales op het EK Darts en de Players Championship Finals. Dus ging Van Duijvenbode als grote favoriet zijn duel tegen Brooks in, al gaf hij van te voren al aan dat deze rol niet gunstig voor hem is. Bijna ging hij daar ook daadwerkelijk aan ten onder.

Van Duijvenbode begon niet goed aan de partij, maar werd ook direct tegen de muur gezet door een ijzersterk spelende Brooks. De regerend jeugdwereldkampioen bleek geen last van plankenkoorts te hebben en won met 110 gemiddeld de eerste set met 3-0.

Daarmee was er nog niets aan de hand voor de Nederlander, die de even sets mocht beginnen. Hij kwam op voorsprong in set twee, maar werd in de derde leg alsnog gebroken nadat Van Duijvenbode niet in achttien pijlen uit was. Brooks raakte dubbel 5 voor de break en sleepte de set binnen via dubbel 10.

Een knappe 94 finish in de derde set zorgde echter voor de ommekeer. Het gaf het zetje in de richting die Van Duijvenbode nodig had en met zes legs op rij trok hij de derde en vierde set naar zich toe. Echter mocht Brooks de laatste set beginnen.

Van Duijvenbode begon de laatste set meteen met een break dankzij een 60 finish. Met een 177-score begon de geboren Katwijker goed aan de tweede leg, die via dubbel 16 werd binnengehaald. Nadat Brooks drie dubbels miste in de derde leg, boekte Van Duijvenbode via dubbel 4 zijn plek in de tweede ronde, waarin Rob Cross wacht.

Speelschema PDC WK Darts 2021

Vrijdag 18 december

Avondsessie

Dirk van Duijvenbode (92.57) 3-2 (92.70) Bradley Brooks (R1, 0-3, 1-3, 3-1, 3-0, 3-0)