Van Duijvenbode met nieuwe pijlen naar tweede ronde: "Kwam naar hier zonder veel vertrouwen"

Dirk van Duijvenbode is uitstekend begonnen aan de Masters. 'Aubergenius' versloeg in de openingsronde Krzysztof Ratajski met 6-3.

"Ik kwam nochtans naar hier zonder veel vertrouwen", opent Van Duijvenbode. "Sinds kort speel ik met nieuwe pijlen en op training gaat het voorlopig niet geweldig. Daarom doet deze zege extra veel deugd."

Doel

Van Duijvenbode is op de wereldranglijst opgeklommen naar de dertiende plaats. "Mijn doel dit jaar is om nog beter te worden en vooral constanter. Ik wil minder slechte wedstrijden gooien. Ik heb het gevoel dat ik op jaarbasis rond de honderd gemiddeld kan gooien, maar dan moeten die slechte wedstrijden met lage gemiddeldes er wel uitgaan."

In de tweede ronde neemt Van Duijvenbode het op tegen Gerwyn Price. "Ik beschouw dit toernooi eigenlijk als een soort bonus, niks moet en alles mag. Januari is een maand waarin ik veel rust neem en weinig aan het oefenbord sta. Ik ben naar hier gekomen zonder grote verwachtingen, maar wie weet wat er allemaal mogelijk is."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties