Van Duijvenbode overleeft thriller tegen Chisnall op Dutch Darts Championship

Dirk van Duijvenbode heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van het Dutch Darts Championship. De 29-jarige Nederlander was na een geweldige wedstrijd met 6-5 te sterk voor Dave Chisnall.

Van Duijvenbode en Chisnall lieten de fans in Zwolle smullen. Beide heren haalden een gemiddelde van ruim boven de honderd, Chisnall met zijn 105.52 zelfs nog iets beter dan de 103.39 van Van Duijvenbode. Toch was het Aubergenius die met de zege ging lopen. Van Duijvenbode kwam op een 4-2 voorsprong, maar zag Chisnall vervolgens met twee keer een leg in twaalf pijlen de stand opnieuw in evenwicht brengen.

Chizzy wist Van Duijvenbode vervolgens zelfs te breken en had bij 5-4 nog slechts één leg nodig voor de zege. Met een 14-darter brak Van Duijvenbode echter meteen terug. In de laatste leg begon Van Duijvenbode meteen met een 180-score en dat bleek cruciaal, want even later wist hij 57 met twee pijlen uit te gooien om dat wedstrijd naar zich toe te trekken.

Nog twee Nederlanders in de strijd

Van Duijvenbode is zo naast Danny Noppert de tweede Nederlander die zich voor de kwartfinales plaatst. In die kwartfinales neemt hij het op tegen Andrew Gilding, die was verrassend met 6-4 te sterk voor de als vierde geplaatste Ryan Searle.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties