Van Gerwen verrassend uitgeschakeld op Dutch Darts Championship

Michael van Gerwen zal dit jaar niet het Dutch Darts Championship winnen. Mighty Mike ging bij de laatste zestien verrassend met 6-4 onderuit tegen de jonge Engelsman Callan Rydz.

Van Gerwen had gisteren nog indruk gemaakt tegen Jelle Klaasen, maar had het vandaag heel wat moeilijker. Tot 4-4 ging het gelijk op, maar de 32-jarige Nederlander haalde nooit zijn beste niveau en schommelde constant rond de 90 gemiddeld. Ook Rydz speelde zeker niet geweldig, maar wist op 4-4 met een 13-darter wel de beslissende break te plaatsen.

In de tiende leg moest Van Gerwen constant achter de feiten aanhollen en wist slecht in één beurt een 100-score te gooien. Uiteindelijk kon The Riot via dubbel twintig de wedstrijd naar zich toe te trekken.

Kwartfinale tegen Whitlock

In de kwartfinales mag Rydz het nu opnemen tegen Simon Whitlock. The Wizard had geen enkele moeite met Daniel Larsson en versloeg de Zweed met duidelijke 6-1 cijfers. Whitlock besloot de wedstrijd overigens met een prachtige 150-finish via driemaal bullseye.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties