Van Duijvenbode speelt zaterdag vanuit zijn dartskamer tegen Gary Anderson: 'Ergens is dat natuurlijk wel speciaal'

Dirk van Duijvenbode krijgt zaterdagavond de eer om als eerste darter ooit een online-wedstrijd tegen tweevoudig wereldkampioen Gary Anderson te spelen.

Anderson onthulde in een interview met Sky Sports dat hij nog nooit een online-wedstrijd tegen iemand heeft gespeeld. Zijn vuurdoop is tegen Van Duijvenbode, want de Schot en de Nederlander treffen elkaar in de eerste partij van de dertigste speelavond op zaterdag.

Door internetproblemen leek Anderson in eerste instantie niet mee te doen aan de PDC Home Tour. Inmiddels heeft de Schot een betere WiFi-verbinding, waardoor The Flying Scotsman tijdens de dertigste speelavond van het digitale dartstoernooi alsnog mee kan doen.

Voor Van Duijvenbode wordt het zijn tweede deelname aan de PDC Home Tour. De Westlander werd eerder tweede in de 23ste groep. Doordat niet alle Tour Card-houders zich hebben aangemeld voor dit evenement, krijgen enkele nummers twee een nieuwe kans.

Die ervaring neemt The Titan mee naar zaterdagavond, zo vertelt hij in een interview met Dartsnieuws. ''Je weet nu een beetje wat er gaat gebeuren. Vorige keer was het wennen omdat je tussendoor moet praten om je score door te geven. Normaal doe je dat liever niet om in je focus te blijven. Verder is het lastig dat je niet kan zien wat je tegenstander gooit. Je weet pas of een dubbel is gegooid wanneer je tegenstander iets zegt. Maar verder is het een leuke opzet.''

Serieuze voorbereiding

Dat er behalve wat prestige niets op het spel staat, betekent niet dat Van Duijvenbode het evenement niet serieus neemt. Zijn voorbereiding wijkt niet veel af van de aanloop richting bijvoorbeeld een Pro Tour-toernooi. ''Ik neem het wel serieus hoor. Vanaf twee uur van tevoren ga ik ingooien. Dat is misschien iets minder dan bij een Pro Tour. Maar in grote lijnen is mijn voorbereiding wel hetzelfde als bij een Pro Tour'', zo schetst Van Duijvenbode.

Het wordt voor de 27-jarige darter een vreemde gewaarwording om zaterdagavond vanuit zijn eigen dartskamer een potje te gooien tegen een dartsicoon als Anderson. ''Ergens is dat natuurlijk wel speciaal'', beaamt hij. ''Ik vind het leuk om tegen zulke darters te spelen. Het is toch één van je idolen van vroeger.''

Naast Anderson zitten ook Kim Huybrechts en Dimitri van den Bergh in deze poule. Kortom, Van Duijvenbode weet dat hij aan de bak moet. ''Het is een zware groep. Mocht ik van Gary Anderson winnen, dan ben ik er ook nog lang niet. Van Kim en Dimitri win je ook niet zomaar.''

Van Duijvenbode speelt zaterdag vanuit zijn dartskamer tegen Gary Anderson: 'Ergens is dat natuurlijk wel speciaal'
Foto: Pieter Verbeek/PV-Darts
Lees meer over:
PDC interview

Plaats reactie

666

0 reacties