Van Duijvenbode ziet verschil in mindset met Van Gerwen: 'Ik kan goed toernooi spelen zonder te winnen'

Dirk van Duijvenbode speelde afgelopen week samen met Michael van Gerwen op de World Cup of Darts. Het Nederlandse duo werd bij de laatste acht uitgeschakeld door de uiteindelijke winnaar Schotland.

Van Duijvenbode debuteerde op het landentoernooi. Omdat hij een koppel vormde met drievoudig wereldkampioen Van Gerwen, lagen de verwachtingen hoger dan wanneer hij individueel een toernooi afwerkt.

''Het verwachtingspatroon groeit natuurlijk mee met je teammaat. Daar telt maar één ding voor'', zo legt hij uit in gesprek met de dartscast Double Trouble. De mindset van de Westlander is echter iets anders dan die van Van Gerwen. ''Ik kom wel om te winnen, maar ik kan ook een goed toernooi spelen zonder te winnen en dat is voor zo iemand niet (het geval, red.)''.

Vorig jaar kende Van Duijvenbode zijn absolute doorbraakjaar met een finaleplek op de World Grand Prix, die hij vervolgens vervolg gaf met een kwartfinaleplaats op het WK Darts. Dit jaar zette Aubergenius een nieuwe stap door in april zijn eerste PDC-rankingtitel te winnen.

Daarna viel hij echter enigszins stil, maar daar is wel een oorzaak voor. ''Vanwege een blessure, die ik sinds maart aan mijn schouder had. Daar ben ik nu eigenlijk wel vanaf. Alleen het vertrouwen is nog niet terug wat ik toen wel had. Dat kost gewoon tijd en daar moet je wedstrijden voor winnen. Maar voor dit toernooi waren niet veel wedstrijden, dus dat was lastig.''

Inmiddels is de aanloop naar het WK Darts begonnen en tot die tijd zal Van Duijvenbode ook regelmatig zijn opwachting maken op enkele andere televisietoernooien. Het grote doel is een debuut in de top-16 van de PDC Order of Merit.

''In mijn huidige vorm sta ik er anders in. Ik hoop dat ik weer goed ga gooien en dan zie ik het wel. Normaal gesproken is de top-16 wel het doel. Op de geschoonde ranking vóór het WK sta ik veertiende. Dat betekent dat wanneer ik structureel één of twee wedstrijden win op de televisietoernooien, ik in de top-16 sta. Dat zou wel geweldig zijn.''

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties