Van Gerwen mist waardering voor de wereldkampioen: ''Beetje schandalig naar Luke Humphries toe''

Jarenlang was Michael van Gerwen de darter waarover het meest werd geschreven of gezegd, maar die rol ligt nu bij tienersensatie Luke Littler, die begin januari in de finale van het WK Darts stond.

Littler verloor echter in de finale van Luke Humphries. Ondanks diens status als wereldkampioen staat Humphries maar weinig in de schijnwerpers, zo oordeelt ook Van Gerwen.

''Ik vind het eigenlijk een beetje schandalig naar Luke Humphries toe", zegt Van Gerwen tegen VTM 2 over de vele aandacht die Littler krijgt. ''Die jongen is de wereldkampioen, heeft vorig jaar alle grote majors gewonnen en niemand spreekt over hem. Diep van binnen doet dat hem pijn'', stelt de drievoudig wereldkampioen.

Van Gerwen vindt dat de aandacht voor de 17-jarige Littler wel wat minder mag worden. ''Hij is fantastisch, maar iedereen zet er zo veel druk op. Laat hem eerst eens rijpen. Hij heeft het goed gedaan, maar dat is pas twee maanden, ik doe het al achttien jaar. Natuurlijk heeft hij alles om een heel grote te worden, maar laat hem even met rust, joh. Qualifiers, Euro Tours, Pro Tours, een vriendinnetje, daar moet hij allemaal mee leren leven. Laat hem zijn neus maar stoten en fouten maken, daar leert hij het meest van'', aldus Van Gerwen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties