Van Gerwen net op tijd fit voor play-offs Premier League: "Ik ben er volledig klaar voor, er zijn geen excuses om niet goed te presteren"

Vanavond worden in de O2 Arena in Londen de play-offs van de Premier League Darts afgewerkt. Michael van Gerwen neemt het in de halve finales op tegen Michael Smith.

Van Gerwen moest op slotspeeldag van de reguliere fase in de Premier League verstek geven voor zijn halve finale tegen Dimitri Van den Bergh. Een schouderblessure gooide roet in het eten. "Maar een weekje rust heeft me deugd gedaan. Ik ben honderd procent fit en er zijn geen excuses om niet goed te presteren", zegt Van Gerwen tegenover Online Darts.

"Ik ben erop gebrand om de Premier League te winnen, zodat al het harde werk van de voorbije zestien weken niet voor niets is geweest."

Ander format

Van Gerwen verloor dit jaar regelmatig van Michael Smith. "Maar dit is een ander format, de échte kampioenen moeten nu opstaan en in het verleden heb ik getoond dat ik er vrijwel altijd sta op de grote momenten."

'Mighty Mike' werd tenslotte nog gevraagd naar zijn mening over het huidige format van de Premier League. "Ik zou liever hebben dat de PDC terugkeert naar het oude format. Maar dat is een beslissing die bij hun ligt, ik ben gewoon een speler en moet accepteren wat zij me voorschotelen."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen